And the truth is

När jag promenerade runt i Soho träffade jag Ernest Rosenberg som är en en konstnär som säljer sina tavlor på gatan. En av tavlorna han gjort fångade mig speciellt med sin långa rant om livet. Jag berömde honom för den och vi pratades vid en stund.

En halvtimma senare uppe i Grenwich Village ser jag en kille stå och prata med en annan kille och i handen har han Ernest tavla. Just den jag berömt honmom för. Jag stannar till och frågar om han köpt tavlan och säger att jag just berömt konstnären för den. Båda killarna tittar på mig och brister ut i skratt. Det visar sig att de här två står och pratar om just samma sak. Båda har stannat till vid Ernest och sagt att dom gillar tavlan. Och nu har alltså den ena av dom köpt den. Två hundra dollar. Rena fyndet. Jag tar en bild på den stolta ägaren och går vidare.

Ännu en stund senare är jag framme vid basketplanen på West 4th Street. Och där visar det sig att killen som pratade med han som köpt tavlan är coach för ena laget.

Snacka om att allt är sammankopplat…

» Se en kort film om Ernest Rosenberg

Christer Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *