It sucked you in, it dragged you down

Just som jag skall dyka ner i tunnelbanan på 65’e gatan blir jag stoppad av en man som frågar om jag har någon eller några dollar att avvara till mat. Jag stannar till och berättar om The $2 Portrait Project och att han kan få två dollar av mig om jag i gentjänst får lov att ta en porträttbild på honom, vilket han säger är ett lätt val.

Vi pratas vid en stund och det visar sig att han heter Burt och har bott i New York under hela sitt liv, även om hans föräldrar ursprungligen var från Ukraina.

Han berättar att han efter att ha drabbats av cancer och blivit av med jobbet har han tvingats börja tigga på gatorna, även om han samtidigt säger att han absolut inte är en tiggare egentligen. ”What a system we have, huh?” säger han uppgivet samtidigt som jag tar några bilder på honom.

Jag visar honom bilderna jag tagit och han tar mig i handen och tackar för gåvan. Jag tackar tillbaka för bilderna.

» Se alla mina $2 Portrait Project-bilder från New York
» Läs mer om The $2 Portrait Project

Christer Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *