Reach out and touch faith

Chinatown är ett faschinerande område. Gränsen mellan de kinesiska och övriga delarna är knivskarp. På ett halvt kvarter är man helt omringad av kinesiska skyltar och kineser. Det finns flera områden runt om i stan som var och en har sin etniska grupp, men sällan är det så tydligt som i Chinatown.

En sak som slog mig efter att ha promenerat runt en stund är att så få ler. Det är mestadels hårda ansiktsuttryck och stressade människor överallt. Och att fotografera var inte att tänka på, det blev tydligt väldigt snabbt. Människorna runt mig var extremt medvetna om min kamera. Och vissa, som den här mannen till exempel, yttrade långa haranger på kinesiska som jag inte kunde tolka som nåt annat än hot om stryk. Inte ens ett leende från min sida och ett ”sorry” hjälpte. Jag skulle ha stryk.

Så efter att ha blivit hotad om stryk två gånger på fem minuter tog jag sikte på de italienska flaggorna ett halvt kvarter längre ner för gatan och tackade för mig.

Christer Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *