The thoughts in my head

En bit in på Greene Street sitter en man. Han ler stort när jag passerar och ser snäll ut. Och han håller fram sin mugg.

Efter att ha följt fotografen Thomas Hawks The $2 Portrait Project under några år beslutar jag mig för att den här mannen ska bli mitt premiärporträtt i projektet. När jag förklarar upplägget – jag erbjuder två dollar i utbyte mot ett porträtt och en kort pratstund – säger han ”Hell yeah!”

Han berättar att han heter Peter och alltid bott i New York. Numera lever han på gatan och hankar sig fram. Efter att vi pratats vid en stund och jag tagit några exponeringar ger jag honom två dollar och vi säger vi hej då.

» Läs mer om The $2 Portrait Project

Christer Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *