Please open your eyes

Bilisten tittade inte i spegeln när Jasmine Herron kom cyklandes bakifrån. När bilisten öppnade dörren hamnade Jasmine i vägen för bussen som kom körandes på den hårt trafikerade Atlantic Avenue i Brooklyn. Jasmine Herron var bara 23 år gammal när hon avled på olycksplatsen den 11 september 2010.

Tyvärr är Jasmine långt ifrån den enda cyklist som dödats i trafiken i USA, något som organisationen GhostBikes.org vill synliggöra genom att ställa ut vita cyklar på olyckplatserna för att hylla de döda.

Igår gjorde jag fotodelen av ett reportage om ghost bikes som förhoppningsvis kommer publiceras i Cykeltidningen Kadens senare i år. Det här blev helt klart resans tyngsta ögonblick…

» Läs mer om Jasmine Herron och GhostBikes.org

Christer Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *