Photo: Christer Hedberg | christerhedberg.se

It’s only rock’n’roll

Mitt under den febrigt energiska spelningen stegar en man upp på scenen, sliter mikrofonen från Roger Daltrey och börjar prata med publiken. Daltrey försöker ta tillbaka mikrofonen samtidigt som bandet fortsätter att spela. Högt dessutom. Mannen ger sig inte utan fortsätter försöka prata med publiken.

Gitarristen Pete Townshend nog. Mitt i ett gitarrsolo måttar han en flygande spark mot mannens bak som träffar, mitt i skrevet eftersom mannen vänder sig. Dubbelvikt av smärta eskorteras han av scenen. The Who fortsätter spela. Högt.

Efteråt visar det sig att mannen var polis och försökt be publiken att utrymma teatern eftersom det brann i grannlokalen. Townsend fick snällt infinna sig i rätten åtalad för misshandel av polisman.

Under några år i slutet av 60-talet spelade alla stora band på Fillmore East. Det var sex, droger och rock’n’roll som gällde. Idag är lokalen är lokalen en helt könlös banklokal två hus bort från lägenheten vi bor i. Det enda som påminner om att en av rockhistoriens stora lokaler en gång funnits här är Jim Powers fina lyktstolpe med mosaik som hyllar banden och stället.

fillmore_1969

Fillmore East 1969.

1 Comment

  1. Aludd

    On: Svara

    Nej, gå in på banken, de har massa sköna posters och bilder från konserterna. Jag var där och fick höra en story om att Jimmie Hendrix bodde i närheten och när han skulle spela där så kom han till spelningen med gitarren på axeln och tjötade med alla i kön så att han höll på att missa spelningen. Ha det gott!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *