Staring down the barrel of a gun

Efter 13 kilometers promenad under en stekande sol där luften stått helt still hela dagen var jag äntligen framme. Jag hade fått leta lite bland bakgator och ett industriområde innan jag hittade parken där den låg insprängd mellan den tungt trafikerade motorvägen Franklin D. Roosevelt Drive, en Hyundai-återförsäljare, ett bussgarage och påfartsgator. Men nu var jag framme vid Harlem River Park uppe i Harlem.

På åttiotalet var detta ett av de tyngst drabbade områdena för crackepedemin i New York. Även om jag såg några knark-ufon på väg upp till parken är det svårt att föreställa sig hur det var när det var som värst.


Konstnären Keith Haring gjorde två väggmålningar på en handball-plan i parken med budskapet ”Crack is wack”. Detta är två av de sista väggmålningarna som finns kvar av Haring så det känns kul att ha fått se dom, även om straffet idag dagen efter är total jäkla uttorkning.

» Se film om parken och väggmålningarna

Christer Skriven av:

En kommentar

  1. […] varit en av mina favorit-konstnärer. Förra året promenerade jag hela Andra avenyn upp till Harlem River Park där en av hans få kvarvarande väggmålningar finns. Till helgen avslutas en utställning med […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *